Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

Geen producten in de winkelwagen.

Wijncursus

Wijncursus

We durven stellen dat Wijnhandel Van Dinter, nu meer dan 25 jaren actief in het Maasland, toch wel de plek is waar liefhebbers van lekkere wijnen een goede begeleiding krijgen bij het kiezen van hun goddelijke drank. Wijnhandel Van Dinter streeft er dan ook steeds naar om het bieden van de juiste informatie hoog in het vaandel te dragen. De Maaslandse Wijnvrienden, opgericht door Paul Van Dinter, en inmiddels reeds 22 jaren een wijnclub waar vele liefhebbers bij aangesloten zijn, is in dat opzicht zijn paradepaardje. Met veel liefde voor wijn werden hier al menige avonden gevuld met de nodige wijnkennis en uiteraard de wijnen zelf.

Mede door dit succes wordt Paul dan ook steeds vaker gecontacteerd om elders voordrachten en proeverijen te leiden. Ook als gids is Paul Van Dinter al vele reizen voorgegaan om bedrijven, clubs, organisaties, te informeren en rond te leiden in de wijnbouwgebieden van Frankrijk, Duitsland, Italië en zelfs Zuid-Afrika. Had Paul nog nooit de gelegenheid om zijn uitgebreide kennis met u te delen, dan willen we u via deze weg zeker eens uitnodigen om hem hierop dieper in te laten gaan tijdens het geven van een van zijn vele wijncursussen, zowel ten huize van Van Dinter zelf alsook daarbuiten en zelfs ergens in Vlaanderen (via Horeca Vorming Vlaanderen).

De eerst volgende wijncursussen vinden plaats..

TEN HUIZE LESLOKAAL WIJNHANDEL VAN DINTER - DILSEN-ROTEM

Erkend door Horeca Vorming Vlaanderen

Voor beginners: 
- LOCATIE DILSEN-ROTEM: ten huize Van Dinter
- op de maandagen 22, 29 oktober en 5 november 2018, telkens van 19u.30 tot 22u.30.
-150 euro inclusief 6 wijnproefglazen, syllabus en wijnen. 


Een overzicht van het geen aan bod komt:
- Een korte geschiedenis en wat is wijn? 
- Hoe wordt wijn gemaakt? 
- Hoe beoordeelt men een kleur, wat ruik je in een wijn, hoe proef je wijn? 
- Wat zegt een etiket? 
- Hoe stel ik een wijnkelder samen? 
- Wijn en gerecht.

Maximum 15 personen.

Bijkomende informatie en inschrijving bij de lesgever Paul Van Dinter, wijnmeester van De Maaslandse Wijnvrienden vzw en officieel docent voor Horeca in Vlaanderen, via +32(0)89/754695   paul@vandinter.be