Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

Geen producten in de winkelwagen.

Domaine Hubert Lamy Santenay village Las Hâtes

Domaine Hubert Lamy Santenay Clos des Hâtes 2015

Product Code: FBOU-OEV20 Categorie: Default Category
De familie Lamy werkt sinds 1640 in de wijngaarden. Domaine Hubert Lamy is in 1973 opgericht door Hubert Lamy. Voordat hij zijn eigen domein creëerde, werkte Hubert samen met zijn vader, Jean Lamy. Op dat moment was het domein ongeveer 8 hectare groot, voornamelijk geplant in 'regionale appellations'.
Het grootste deel van de ontwikkeling van het Domaine was in de jaren 1990 toen nieuwe wijnstokken werden gekocht of gehuurd (Clos de la Chatenière, Derrière Chez Edouard, Murgers des dents de Chien, Clos du Meix, Santenay Clos des Hâtes) of geplant (En Remilly). Sommige percelen die werden beplant met Pinot Noir-wijnstokken werden veranderd in Chardonnay-wijnstokken omdat dit als een betere keuze voor het grondtype (La Princée) werd beschouwd.

Olivier Lamy, die eerst wijn en handel had gestudeerd, trad in 1995 toe tot het Domaine. Voordat hij bij zijn vader kwam, volgde hij cursussen in verschillende andere domeinen en proefde hij wijnen van over de hele wereld. Met deze ervaring kon hij nieuwe ideeën en nieuwe werkwijzen in de wijnstokken en in de kelder brengen.

€ 37,60

Beschrijving

Details

Deze rode Bourgogne heeft heerlijk veel rood fruit, een zachte structuur en een goede balans tussen hout en het fruit. Een gulle wijn die perfect past bij patrijs en parelhoen. Het terroir van de Clos des Hâtes wordt als een van de beste binnen Santenay beschouwt en de promotie naar 1e Cru is dan ook een kwestie van tijd. Dit is nog echt nog eens een Santenay zoals we hem gaarne ruiken en proeven.
Andere

Extra informatie

Land Frankrijk
Jaargang 2015
Regio Santenay
Gemeente 21190 Saint- Aubin
Eigenaar Hubert Lamy
Druivenras 100% Pinot Noir
Gemiddelde leeftijd wijnstokken Nee
Labels

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Beoordelen
  1. Schrijf de eerste review over dit product

Voeg een review toe

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

18 JAAR OF OUDER?

Bevestig dat u ouder bent dan de wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie.