Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

Geen producten in de winkelwagen.

Domaine Moron Garcia Nuits Saint Georges

Domaine Moron-Garcia Nuits-Saint-Georges 2017

Product Code: FBOU-OEV10 Categorie: Default Category
Tweeduizend zestien was een bewogen jaar voor oude vrienden Mathieu Moron en Pierre-Olivier Garcia. Toen zijn vader hem een hectare wijnstokken schonk in Nuits-Saint-Georges, legden ze hun koppen bij elkaar en besloten om ervoor te gaan. Dus, Mathieu en Pierre-Olivier, met hun kleine stukje wijnstokken, kochten een huis in het centrum van de stad en gingen onmiddellijk aan het werk. Binnen enkele maanden hadden ze het omgetoverd tot een functionerende wijnmakerij en waren ze voorbereid op de inaugurele oogst van hun ene hectare, evenals een paar andere geleasde stukjes uit de hele regio.

In de wijngaard is het duo vastbesloten om koste wat kost biodiversiteit toe te voegen en op natuurlijke wijze te kweken door verschillende insecten/dieren binnen te halen om de balans van het land te verrijken, handmatig te ploegen en organische mengsels te gebruiken om hun gewas te behandelen. Voor Brouilly - een van de 10 beroemde Crus van Beaujolais - betrekken ze druiven van de wijngaard 'La Folie'. Deze gerespecteerde site is rijk aan zand, roze graniet en gericht op Mont Brouilly, het middelpunt van zowel Brouilly als Côte de Brouilly. De druiven worden meestal ontdooid (90%) in hun wijnmakerij en na gisting wordt de wijn ruim 12 maanden in Franse vaten gestuurd, 20% nieuw.€ 63,50

Beschrijving

Details

Opmerkelijk: intens en geweldig schone, propere wijn, nauwkeurig, met gedetailleerde structuur en een verfijnde mineraliteit. Blindelings zou ik hem nooit in Nuits stoppen. Van deze wijn al een paar wijnen mogen hebben is een hele kunst. Bij deze wijn worden de druiven geoogst “baie par baie”. Het treden met de voeten is hier ook nog aan de orde. Zeer aparte hoogkwalitatieve wijn.
Andere

Extra informatie

Land Frankrijk
Jaargang 2017
Regio Gevrey-Chambertin
Gemeente 21220 Gevrey- Chambertin
Eigenaar Mathieu Moron en Pierre-Olivier Garcia
Druivenras 100% Pinot Noir
Gemiddelde leeftijd wijnstokken Nee
Labels

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Beoordelen
  1. Schrijf de eerste review over dit product

Voeg een review toe

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

18 JAAR OF OUDER?

Bevestig dat u ouder bent dan de wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie.