De kogel is door de kerk wat betreft de overname van wijnhandel Van Dinter door Grapes-house of wine nv. Een totaal nieuwe onderneming.


Verwondering!!!! Neen, het stond en staat er aan te komen dat de werking en de focus om Wijnhandel Van Dinter optimaal te runnen voor een stuk werd getaxeerd. Daarom waren we al geruime tijd aan het denken hoe we dit het beste zouden doen. Een dik half jaar geleden is dan Peter Geurden in het verhaal gekomen. Peter Geurden is de CEO van de hotelketen “Different hotels”. Hij heeft mij steeds met gedachten en visies op een spoor gezet, om een stap te doen die je als zelfstandige natuurlijk als je wat ouder wordt en je ook niet onmiddellijk de invulling hebt vanuit je kinderen, moet zien aankomen. De vele malen dat we dan samen gebrainstormd hebben waren positief en constructief en vooral nog zelfs innoverend.  Vanaf 1 juni zullen we resulteren onder de benaming Wijnhandel Van Dinter- Grapes nv.

 

 
Peter Geurden die aan het hoofd komt te staan van de nieuwe nv heeft daarbij ook opgenomen de Wijnhandel Armando’s Vineyard uit Opoeteren(enkel Spaanse wijnen). Ook een bedrijf dat door herschikking niet meer voldoende kon focussen op de hedendaagse markt. Dus uiteindelijk komen deze twee wijnhandels onder een werking die toelaat om ook nog andere wijnhandelaars te laten toetreden om alzo een sterk platform uit te bouwen met een nieuwe look, nieuwe visie, nieuwe logistiek, nieuwe e-commerce, nieuwe wijnbeleving, nieuwe wijneducatie en vooral “een wijnhandel à la 3.0” in deze nieuwe wijnwereld.
 

Ik zelf blijf in het geheel en zal de aankoop en uiteraard verkoop leiden, ook Peter en Christel zullen blijven meedoen. Daarnaast zullen wij versterkt worden door Maxim Geurden (zoon van Ludo Geurden van Hotel Mardaga in As) en Eddy Pannemans en Ron Hoogerwaard ook al jaren actief in de wijnsector. Dit jaar zullen wij verder doen zoals jullie gewend zijn, maar ons ook voornamelijk gaan toeleggen op de nieuwe structuur. We focussen op begin 2019 om naar buiten te komen met een concept wat menige wijnliefhebber en horecazaak zal doen verbazen!!!Zelf ben ik uiterst te vrede met deze gang van zaken omdat ik alzo mijn hobby, mijn passie en mijn wijnleven nog steeds kan verder doen. Ook El Primavera zal in deze nieuwe werking opgenomen worden en we hebben op dit moment al gesprekken met Carlos voor uitbreiding op verschillende vlakken aldaar. De andere werkingen van de wijnclubs, het lesgeven voor Horeca Vorming en de vele evenementen die u van mij gewend bent zullen ook nog steeds doorgaan.

Ziehier mijn uitleg over deze wending, alles wat jullie eventueel niet lezen en waar jullie vragen bij hebben, laat het horen.

Groetjes Carine en ik en de hele equipe